Binnenkort afrijden? Lees hier onze rijexamen tips

Lees hier wat handige rijexamen tips!

Op deze pagina geven wij je enkele handige rijexamen tips voor het halen van je rijbewijs. Deze tips zijn gewoon een paar richtlijnen die je kunt volgen zodat het halen van je rijbewijs net even wat makkelijker gaat. Autorijschool Botlek in Spijkenisse wil dat je het rijbewijs kunt halen op de best mogelijke manier. Bekijk onderstaande rijexamen tips en mocht je vragen hebben, bel dan even of stuur ons een mailtje met je vraag.

Rijexamen tips 1

Het rijbewijs halen kan voor velen een bron van zenuwen zijn. Nachten geen slaap, zweetaanvallen, wij hebben het met onze rijschool allemaal voorbij zien komen. Maak je niet druk. Het is niet zo bijzonder als je misschien denkt. Je maakt gewoon een ritje met iemand aan wie je laat zien wat je allemaal hebt geleerd de afgelopen tijd. Na al die lessen is een halfuurtje iemand rondrijden niet zo heftig, toch?

Rijexamen tips 2

Voor velen die het examen om hun rijbewijs te halen doen, is dit een struikelblok. Maar onthoud: het hoeft niet perfect te zijn. Je moet het beheersen, maar niet perfectioneren. Als je de tussentijdse toets hebt gedaan, hoef je je hier helemaal geen zorgen meer over te maken.

Rijexamen tips 3

Luister dus niet naar tips van anderen. Dit kan namelijk je eigen manier van rijden beïnvloeden. Jij weet wat je doet en hoe het moet. Andere meningen tellen hierin niet. Het rijbewijs halen doe je zelf en niet met de zogenaamde kennis of goedbedoelde tips van anderen. Vertrouw op je eigen vaardigheden.

Rijexamen tips 4

Niemand rijdt foutloos, dus jij ook niet. En zelfs je examinator niet. Kleine foutjes zijn vaak dus niet zo erg en raak dan niet meteen in paniek, maar rijd rustig door. Ga niet aarzelen, maar wees standvastig in je beslissingen. Neem je voorrang? NEEM dan voorrang. Maar behoud je controle. Je kunt dit, vergeet dat niet.

Rijexamen tips 5

Ook al ben je dat niet, probeer wel zo over te komen. Zelfverzekerdheid is heel belangrijk in het verkeer. Bij twijfel is de kans op fouten groter. Laat je examinator zien dat je actief meedoet aan het verkeer. Dat je controle hebt, ook al valt je motor uit bij het starten of iets dergelijks. Als je zeker bent, voelen mensen (ook de examinator) zich veilig en zien ze dat je het verkeer aankunt.

Rijexamen tips 6

Zorg altijd voor een goede nachtrust. Dit kan moeilijk zijn door de zenuwen, maar kijk dan naar punt 2. Het schijnt zo te zijn dat het eten van een banaan helpt bij een betere concentratie en alertheid. Niet geschoten is altijd mis, en alles wat helpt bij het halen van je rijbewijs is meegenomen, toch? Neem geen medicijnen tegen zenuwen, drink ook niet te veel koffie of energiedrankjes. Eet goed en ga ervan uit dat je het kunt. Je hebt autorijlessen gevolgd bij Autorijschool Botlek in Spijkenisse, dus met die kennis zit het op zich wel goed. Gewoon lekker rijden, je rijbewijs halen en genieten van de vrijheid.

Rijexamen tips 7

Het is handig als je instructeur met je meerijdt. Hij weet wat je knelpunten zijn en kan, mocht je niet in één keer het rijbewijs halen, zich focussen op de punten waar het misging. En dat is voor jou en de instructeur heel leerzaam en waardevol.

Rijexamen tips slot

Zorg ervoor dat je plezier blijft hebben in het rijden. We hebben niet voor niets besloten dat je klaar bent voor het examen.